Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.29

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat-Európa időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja, amelynek középpontja az Atlanti-óceán felett található.

Csapadék főként az északnyugati part mentén és Nagy-Britannia térségében hullott belőle.

A front előterében, a mediterrán térségben egy nagy kiterjedésű anticiklon épült ki, amely Európa középső területei fölé is benyúlik. Peremén a kelet-európai térség fölé hidegebb légtömegek érkeznek észak felől. Ennek hatására Lengyelországban és Szlovákiában is jelentősen lehűlt hajnalban a levegő, a minimumok -12 és -5 fok között alakultak.

A Kárpát-medence időjárását a nyugat felől érkező frontrendszer melegfrontja alakítja, amely a hideg, sarkvidék felől érkező légtömeget egyre inkább kelet felé szorítja, és helyébe enyhébbet áramoltat.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Nyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, az ország legnagyobb részén erősen vagy közepes felhős idő valószínű. Szerdán a Dunántúlon, éjszaka már másutt is előfordulhat gyenge eső.

Csütörtökön általában erősen felhős ég lesz a jellemző, amelyben előfordulhatnak szakadozások. Napközben nyugat felől egy csapadékhullám vonul kelet felé, amelyből többfelé várható eső, zápor, késő este délnyugaton esetleg zivatar is kialakulhat.

Szerdán legfeljebb élénk, csütörtökön a Dél-Dunántúlon már egy-egy erős lökés is előfordulhat a déli, délnyugati szélből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a keleti harmadban és homokhátságokon -4 és 0, nyugatabbra +1 és +7 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10 és 20 fok között valószínű, nyugaton mérhetjük a magasabb értékeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!