Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.30

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A kontinens déli területein anticiklon alakítja ki a napos, meleg, eseménytelen időjárást. Spanyolországban többfelé 25, helyenként 30 fok köré is felmelegszik a levegő.

Ezzel szemben Európa többi részén jóval dinamikusabb a légkör. Az Atlanti-óceán felett egy többközpontú ciklonrendszer örvénylik, mely Izland és Nagy-Britannia térségében helyenként 20, 40 mm körüli csapadékot is okoz. Továbbá Skandináviától a Fekete-tengerig húzódó teknőben elhelyezkedő front mentén jelentenek esőt, havazást, záport, hózáport egyaránt.

Hazánk időjárását a következő napokban az északnyugat felől érkező ciklonok alakítják, ennek következtében a fokozatos melegedés mellett csütörtökön és pénteken is többfelé várható eső, záporeső.


Várható időjárás péntek éjfélig:

--------------------------------


A kevésbé felhős tájakon is átmenetileg megnövekszik, majd az éjszaka második felétől északnyugat felől csökken a felhőzet, átmenetileg kiderül az ég.

Pénteken délelőtt már a Dunántúlon, majd a déli óráktól már keleten is újból erősen felhős idő várható. Estefelé többfelé kell esőre, záporra számítani, esetleg zivatar is kialakulhat, majd éjszaka kelet felé helyeződik a csapadékzóna, reggel már csak a Tiszántúlon eshet. Pénteken a nap második felétől újra több helyen várható zápor, egy-egy helyen zivatar is.

Péntek megélénkül, a Dunántúlon több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

A pénteki legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!