Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.03.31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A mediterrán térség legnagyobb részén száraz, napos az idő, csak az Ibériai-félszigeten van több felhő, ahova egy hidegfront érkezett az Atlanti-óceán felől. Északabbra döntően ciklonális hatások uralkodnak.

A Kelet-európai-síkságon örvénylik egy alacsony légnyomású képződmény, amely ott többfelé okoz vegyes halmazállapotú csapadékot.

Dánia felett is van egy ciklon, amelynek hidegfrontja Közép-Európáig húzódik, ez az Alpokban okoz nagyobb mennyiségű esőt, a magasabban fekvő helyeken havazást.

Az Ír-sziget térségében örvénylő ciklon frontrendszere pedig szombatra virradóra éri el a Kárpát-medencét, ennek nyomán több helyen lehet esőre számítani, majd a front elvonultával gomolyfelhős, napos időre van kilátás záporos csapadékkal.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------


Estére a kevésbé felhős tájakon is megnövekszik, majd országszerte érdemben csak a szombat hajnali óráktól kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet.

Szombat napközben általában napos idő várható fátyol- és gomolyfelhőkkel, de a délkeleti, keleti határ mentén délutánig erősen felhős maradhat az ég. Pénteken egyre többfelé lehet záporeső, éjjel a csapadékzóna már kelet, délkelet felé halad. Szombaton napközben elszórtan várhatók záporok, egy-egy helyen zivatar is.

Pénteken sokfelé élénk, a Dunántúlon többfelé erős lesz délnyugati szél, szombaton az északnyugatira forduló légmozgás élénkül meg, néhol erős lehet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható.

A szombati legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!