Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.06.06

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A kontinens legnagyobb részének időjárását továbbra is egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, így döntően napos, csapadékmentes az idő. Kivételt a Brit-szigetek képeznek, ahol rétegfelhőzet borítja a tájat.

Eközben Olaszország és Közép-Európa felett sekély ciklonális mezőnek köszönhetően nagy számban alakulnak ki záporok és zivatarok, illetve eső is. A legmagasabb nappali hőmérséklet a sokévi átlag közelében alakul, szokatlanul meleg csak Írországban és Dél-Svédországban van, eközben a megszokottnál hűvösebb az idő a csapadékos közép-európai térségben.

Szerda estig időjárásunkat is ez a nedves, labilis légtömeg alakítja, így továbbra is többfelé valószínű csapadék.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------

Jellemzően erősen felhős idő várható szerda délutánig, addig általában csak kevés napsütés lehet. Összességében sok helyen kell ismétlődő jelleggel záporra, zivatarra, illetve esőre is számítani. Szerdán késő délutántól, estétől a gomolyfelhők lassanként összeesnek, ezzel együtt egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli szél kedden akár nagyobb területen is, szerdán már csak az Alföldön megélénkülhet, de szélerősödés csak zivatar körül lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 17 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 21 és 27 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!