Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.09.17

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Kelet-európai-síkság felett hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el, amelynek köszönhetően Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában csak kisebb körzetekben jelennek meg felhők, túlnyomóan napos, száraz az idő. Hasonló jellegű időjárást okoz egy kisebb területű magas légnyomás a Skandináv-félsziget nyugati vidékein, valamint a Brit-szigetek északi tájain. Kontinensünk többi részén ciklonokhoz tartozó légköri frontok miatt változékonyabb az idő, gyakran megnövekszik a felhőzet, és több helyről jelentenek esőt, záporesőt, zivatart.

Hétfő estig a Kárpát-medence fölé alacsony nedvességtartalmú, meleg levegő áramlik.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------

Vasárnap napos időre számíthatunk általában kevés, az ország keleti harmadán több gomolyfelhővel, arrafelé néhol záporeső, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Éjjel megszűnnek a záporok, az ország nagy részén kiderül az ég, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő várható. Főleg hazánk északkeleti harmadán helyenként köd, réteges felhőzet képződhet. Ködfoltok a Dunántúlon is lehetnek.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, de fátyolfelhők érkeznek és gomolyfelhők is képződnek. Csapadéknak kicsi az esélye. Hétfőn a déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, főként a Kisalföldön megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12, 17 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 31 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!