Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.09.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa északnyugati és középső részeit frontok érték el, emiatt az említett tájakon változékonyabbra fordult az idő. A vastagabb felhőzetből eső, záporeső, zivatar is előfordul, egyes részeken kiadósabb mennyiség is hullott. A borongós, csapadékos idő hatására a hőmérséklet is visszaesett, a maximumok többnyire 25 fok alatt alakulnak, de a Brit-szigetek és Skandinávia nagyobb részén 20 fok alatti maximumok a jellemzőbbek.

A Kárpát-medencét is elérte egy hidegfront, amely estére elhagyja térségünket, mögötte pedig átmenetileg nyugodtabbra fordul az idő.


Várható időjárás szerda éjfélig:

--------------------------------

Tovább szakadozik a felhőzet, és az esti órákra az ország nagy részén megszűnik az eső, záporeső, zivatar is. Éjszakára nagyrészt kiderül az ég, de északkeleten nagyobb területen, máshol inkább csak foltokban köd, valamint rétegfelhőzet képződhet. Szerdán a reggeli, délelőtti órákban gyorsan javulnak a látási viszonyok, és többnyire gyengén felhős, napos időben lesz részünk csapadék nélkül. Estefelé délnyugat felől felhősödés kezdődik. Az élénk északnyugati, nyugati szél éjszakára csillapodik, majd szerdán a déliesre forduló szél lengedezhet a Dunántúlon.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán nagyrészt 25 és 29 fok között alakul, de északkeleten egy-két fokkal hűvösebb maradhat az idő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!