Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.10.01

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Egy-egy markáns ciklon örvénylik a Brit-szigetek, illetve Finnország feletti középponttal, így ezekben a térségekben többfelé csapadékos az idő.

A kontinens több részének időjárását ugyanakkor egy nagykiterjedésű magasnyomás alakítja, az anticiklonális hatásoknak hála ugyan hajnalonta foltokban köd képződik, de ezek feloszlását követően túlnyomóan napos, száraz az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a mediterrán térségben és a Kárpát-medencétől keletre még 25 fok felett alakul, az Ibériai-félsziget délnyugati részein néhol még 35 fokos maximumok is előfordulnak.

Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett magasnyomás alakítja, ismét némileg melegebb és száraz légtömegek érkeznek fölénk.


Várható időjárás hétfő éjfélig:

-------------------------------


Vasárnap estétől csökken a felhőzet, és éjszaka többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de hajnaltól északkeletre vastagabb felhősávok érkezhetnek. Ennek a felhőzetnek a gomolyosodását, feloszlását követően ott is, mint másutt napos időre számíthatunk fátyol- és gomolyfelhőkkel. Csapadék nem lesz.

Vasárnap még többfelé megélénkül az északias szél, estétől azonban már gyenge marad a légmozgás. Hajnalra foltokban köd képződhet.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 22 és 27 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!