Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.12.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A csapadékos időjárást okozó ciklon mostanra északkeleti irányba elhagyta a Kárpát-medencét, és középpontjával már Ukrajna felett helyezkedik el. A ciklon a legtöbb helyen havazást okozott, sokfelé jelentősebb hótakaró is kialakult, de a melegfront által érintett területen eső, helyenként átmeneti ónos eső is előfordult. Délebbre zivatarok is kialakultak. Szárazföldünk többi részén átmenetileg nyugodtabb az időjárás: míg északabbra felhős, párás, ködös, addig Délnyugat-Európában szárazabb, naposabb az idő.

A Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd hétfő napközben már ismét nedves levegő érkezik, de számottevő csapadék hétfő estig még nem várható.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------

Mindenhol felszakad a felhőzet és éjszaka túlnyomóan derült idő várható, azonban elsősorban az északkeleti megyékben zúzmarás köd, valamint réteges felhőzet is képződhet, amely hétfőn napközben csak lassan oszlik fel. Máshol a napos időt követően nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás. Az északnyugati szél estére mérséklődik, majd délire, délkeletire fordul, és hétfőn az Észak-Dunántúlon ismét feltámad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és -10 fok között várható, de a vastagabb hóval borított tájakon ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -3 és +3 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!