Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.13

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Ciklon örvénylik a Kárpát-medencétől keletre, amely többfelé okoz kiadósabb esőt, záporesőt, elsősorban a magasabban fekvő helyeken havazásról is érkezik jelentés, a Balkán-félsziget térségében pedig zivatarok is kialakulnak.

Nyugatabbra, az Ibériai-félsziget tágabb térségében anticiklon helyezkedik el, amely a reggeli ködfoltok feloszlása után általában napos, száraz időjárást eredményez.

A magasnyomású légköri képződmény peremén azonban frontok érik el Északnyugat-, Nyugat-Európát, amelyek sokfelé bőségesen megöntözik a földeket. Kontinensünk északkeleti részén is döntőrészt anticiklon határozza meg az időjárást, de ott általában több a felhő, és helyenként gyenge csapadék is előfordul.

A Kárpát-medencére egyre kisebb hatást gyakorol a keletre lévő ciklon, csökken a csapadékhajlam.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------


Egyre nagyobb területen szakadozik, csökken a felhőzet, azonban a Duna-Tisza közén, illetve a Tisza vonala mentén továbbra is felhős marad az ég, és csökkenő eséllyel, de hajnalig ezeken a részeken még előfordulhat további csapadék.

Csütörtökön a borongós tájakon gomolyosodik a felhőzet, máshol a napos időt követően átmenetileg erősen gomolyfelhőssé válik az ég. Záporeső csak néhol fordulhat elő.

Az élénk, helyenként erős északnyugati, északi szél fokozatosan veszít erejéből, és éjszakától már csak kevés helyen lehet szélélénkülés.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között várható, de a szélcsendes és kevésbé felhős hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy sem zárható ki.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 és 16 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!