Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.03.24

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Európa időjárását jellemzően ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok alakítják, magasnyomás mindössze a Földközi-tenger környékén van. Kontinensünkön emiatt változékony, egyes helyeken szeles is az időjárás. Több helyről érkezik jelentés csapadékról, helyenként zivatarok is kialakulnak, havazás inkább az északi országokban, illetve a magasabb hegyekben fordul elő. A sokévi átlagnál jóval melegebb időnek Közép-Európában egy hidegfront vetett véget, ez a front a Kárpát-medencét is elérte, mögötte élénk, erős északnyugati széllel hétfőn is hideg levegő érkezik fölénk.



Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Vasárnap gomolyfelhős idő várható, emellett szórványosan valószínű zápor, helyenként akár zivatar is. Éjjel változóan felhős lesz az ég, csökken a csapadékhajlam. Hétfőn napos, gomolyfelhős idő várható, majd estére kiderül az ég. Elszórtan futó záporok előfordulhatnak, kevés helyen zivatar is lehet - erre nagyobb esély az ország északkeleti harmadán van. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen élénk, helyenként erős lökések kísérhetik, záporok, zivatarok környezetében akár viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, a kevésbé felhős, szélvédett tájakon gyenge fagy is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 15 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!