Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.03

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Markáns ciklon örvénylik helyenként kiadós csapadékot is magával hozva a balti államoktól keletre, előoldalán tegnap még nyáriasan meleg idő volt Európa délkeleti, keleti részein, még Fehéroroszországban is többfelé 25 fok fölött alakultak a csúcsértékek, de a Fekete- és Égei-tenger partvidékén nem voltak ritkák a 30 fokos maximumok sem.

E ciklon hátoldalán érdemben hűvösebb levegő áramlik Közép-Európa fölé, de a délutáni csúcsértékek így a sokévi átlag körül alakulnak.

Eközben ugyancsak ciklon és frontzónája alakítja a nyugat-európai partvidék időjárását, itt is többfelé esik az eső, záporeső.

Anticiklonális hatások a Földközi-tenger középső medencéjében és a Skandináv-félsziget északi felén érvényesülnek, utóbbi tájakon még mindig zord az idő, előfordulnak -10 fok közeli csúcsértékek is.

Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását egyre melegebb levegő alakítja, de egy peremhullám hatására helyenként kisebb csapadék előfordulhat.


Várható időjárás az ország területén csütörtök éjfélig:

-------------------------------------------------------

Szerdán délnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Éjjel is sok lesz felettünk a felhő, és az északi, északkeleti tájakon helyenként futó zápor is előfordulhat.

Csütörtökön a változóan felhős ég mellett többórás napsütés valószínű, napközben továbbra is helyenként lehet kisebb csapadék. Estétől azonban északnyugat felől ismét beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben akár több helyen is eleredhet az eső.

Szerdán még többfelé erős, északkeleten viharos lesz a délnyugati szél, estétől viszont mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a nyugati szelet inkább már csak élénk széllökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!