Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.07

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk keleti felén anticiklon, illetve egy magassági gerinc alakítja az időjárást. Ennek köszönhetően ezen a területen döntően fátyolfelhős, napos az idő.

Eközben Nyugat-Európában jóval mozgalmasabb az időjárás, ott ugyanis egy hosszan elnyúló, hullámzó frontrendszer húzódik, a csapadékösszeg azonban csak helyenként haladja meg a 10 mm-t.

A front hátoldalán - főleg a Brit-szigetek térségében - viharossá, helyenként erősen viharossá fokozódik a szél, a front előoldalán pedig jelentős melegedés zajlik az Ibériai-félsziget keleti részétől egészen Németország északi területéig.

A Kárpát-medence az anticiklon területén helyezkedik el, továbbra is a sokéves átlagnál körülbelül 10 fokkal melegebb idő várható.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------


Fátyolfelhős, napos idő várható, éjszaka foltokban pára, köd képződhet. A keleti, délkeleti, vasárnap még csak helyenként, hétfőn a délire forduló szelet már többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között várható, de a szelesebb Észak-Dunántúlon és a magasabban fekvő részeken ennél enyhébb, míg a hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24 és 28 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!