Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.08

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Nyugat- és Észak-Európában ciklonok, valamint légköri frontjaik teszik mozgalmassá, változékonnyá az időjárást. A frontális felhőzónákból többfelé fordul elő eső, zápor, néhol zivatar, sőt Skandinávia északi harmadán nagy területen havazik - ott még fagyos, téli az idő, azonban jelentős enyhülés kezdődött.

A kontinens délkeleti felén egy hatalmas kiterjedésű magasnyomás terül el, amely leszálló, szárító légmozgásaival biztosítja a csendes, nyugodt időt. Az anticiklon nyugati, északnyugati peremén igen meleg levegő áramlik dél felől a szárazföld belseje fölé, így a csúcshőmérséklet főként Közép-Európában nagy területen a kora nyarat idézi - több országban is melegrekord dőlt.

Bár az időjárási frontok közelebb kerülnek a Kárpát-medencéhez is, kedd estig érdemi változás még nem várható - folytatódik a száraz, kora nyárias idő, rekord közeli maximum-hőmérsékletekre számíthatunk.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely hétfő estig, illetve kedden is szűrheti időszakosan a napsütést. Csapadék nem lesz.

A nappali órákban többfelé megélénkül a déli, délkeleti szél, amelyet hétfőn az északnyugati határ közelében, kedden az Észak-Dunántúlon már nagyobb területen is kísérhetnek erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de a szeles dunántúli részeken enyhébb, míg a derültebb, hidegre hajlamos helyeken ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 24 és 30 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!