Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.04.25

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Közép-Európa időjárását több kisebb ciklon teszi változékonnyá. Ezek nyomán esőről, záporról, a hegyi területekről havazásról is érkezik jelentés. Nagyobb mennyiségű, 20 mm körüli csapadékösszegeket csak a hazánktól északkeletre lévő légörvény okoz.

Ezzel szemben a kontinens nyugati és keleti tájain egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, arrafelé mérik a magasabb hőmérsékleti értékeket.

Hazánk időjárása a következő napokban egyre inkább megnyugszik, pénteken már a délire, délnyugatira forduló széllel enyhébb léghullámok érkeznek a Kárpát-medence térségébe.


Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig:

----------------------------------------------------

Éjszakára fokozatosan összeesnek a gomolyok, és nagyrészt a záporok is megszűnnek. Ezt követően döntően kiderül az ég, de főként nyugaton előfordulhatnak felhős körzetek. Hajnalra párássá válhat a levegő, foltokban köd képződhet.

Pénteken napos, gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő kisebb zápor. Estig az északnyugati, pénteken a délire, délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 20 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!