Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.05.26

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa legnagyobb részének időjárását továbbra is magasnyomás, illetve helyi hatások alakítják, nagy számban záporok, zivatarok Közép-Európában és az Adriai-tenger mentén fordulnak elő, itt helyenként jelentős, 30 mm-t meghaladó napi csapadékösszegekről is érkezett jelentés. Időjárási frontokat csak a nyugat-európai partvidék és Észak-Oroszország felett találunk, ott többfelé az eső esik. Európa legnagyobb részén nyáriasan meleg az idő, Skandináviában sem ritkák a 25 fok feletti maximumok, néhány fokkal hűvösebb a Brit-szigeteken és az Alpok térségében van.

Hétfő estig a Kárpát-medence fölé szárazabb légtömeg érkezik, így hétfőn már csak kevés helyen lehet csapadék.


Várható időjárás az ország területén hétfő éjfélig:

---------------------------------------------------

Vasárnap több órára kisüthet a nap a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elszórt jelleggel képződhetnek záporok, zivatarok, főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati részein. Éjjel a gomolyfelhők nagy része összeesik, így jobbára derült vagy fátyolfelhős lesz az ég. Késő estig mindenütt lecsengenek a napközben kialakuló záporok, zivatarok. Főként délnyugaton foltokban köd képződhet. Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű, és a korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, de a Dunántúl délnyugati részein és az északkeleti megyékben kicsi a csapadék esélye. A keleties szél napközben csak kevés helyen élénkülhet meg, illetve zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 30 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!