Időjárás-jelentés

Belföld, 2024.06.18

A HungaroMet Nonprofit Zrt. jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Galicia partjainál és a Vizcayai-öböl fölött ciklon örvénylik, hatására az Ibériai-félsziget északnyugati tájairól és Franciaország nyugati partvidékéről több helyről jelentettek 20 mm-t meghaladó napi csapadékösszeget. Ugyancsak csapadékos az idő egy-egy sekély ciklonnak köszönhetően a Skandináv-félsziget egyes részein, valamint Észtországtól és Lettországtól keletre.

Eközben a kontinens középső és délkeleti részének időjárását anticiklon alakítja, így arrafelé napos, eseménytelen az időjárás. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa legnagyobb részén a sokévi átlag körül alakul, de a Kárpátoktól északra, északkeletre melegebb van az ilyenkor megszokottnál. Szerda estig a Kárpát-medence fölé továbbra is egyre melegebb levegő áramlik, fokozódik a kánikula.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------

Kedd délután és szerdán is napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél szerdán nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb, míg a nagyvárosokban és a vízpartokon enyhébb lesz a hajnal.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 32 és 37 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!