Időtálló kiegészítő: a férfi karóra

Belföld, 2019.08.20

Az okostelefonok korában karórát már nem azért veszünk fel, hogy azon ellenőrizzük az időt. Az órák sokkal inkább az egyéniség kifejezésének eszközei, és egyúttal a társadalmi státuszunkat is megmutatják.

Playboy óra Nem árt azonban néhány alapszabállyal tisztában lenni a hordásukkal kapcsolatban, mert egy karórát tudni kell viselni.

Maradj eredeti!

Az eredetiség ebben az esetben kettős értelemben áll itt. Az egyik természetesen a saját stílusunk megtalálására, és annak kifejezésére utal, ugyanis egy hozzánk illő karórával szavak nélkül elmondhatjuk, hogy kik vagyunk, és hol tart éppen az életünk. A másik, ennél sokkal fontosabb üzenet az óra eredetiségére utal. Vagyis, ha nincs pénzed egy drága modellre, akkor még véletlenül se vegyél meg hamisított verziót, az ugyanis rólad is sokat elárul.

Egy hamis óra azt sugallja, hogy te magad is hamis vagy. Abban pedig szinte biztos lehetsz, hogy előbb-utóbb lebuksz, az pedig biztosan nem fest majd túl jó képet rólad az üzleti partnereid előtt, ha egy olcsó utánzattal próbálsz villogni. Válassz inkább egy olyan órát, ami az egyediségével tűnik ki; ha például fontos számodra a természet védelme, akkor szerezz be olyan modellt, ami az upcycling filozófiájára épül, vagy olyan márkájú kivitelt, aminek a gyártása során környezetbarát anyagokat használnak fel.

Lehetsz trendi, de maradhatsz a klasszikusoknál is

Ha érdekelnek a karórák, akkor biztosan figyelemmel kíséred a trendek és a technika alakulását. A már említett, ökobarát modellek mellett mintha a retró sem menne ki a divatból, de ha egy időtálló darabot szeretnél, akkor érdemes a klasszikus formáknál maradnod. Ami a szíjakat illeti, azok külön üzenetet hordoznak: a fém dominanciát, erőt sugároz, a bőr az örök eleganciát fejezi ki, a NATO szíj pedig egyszerűen menő.

Figyelj a szabályokra!

A karóra viselésének vannak bizonyos íratlan szabályai, amiket talán nem tartasz be, de mindenképp ismerned kell őket. Figyelned kell például arra, hogy az óra ne legyen túl hivalkodó, és arra is, hogy mindig passzoljon az öltözékedhez. Ezzel persze azt is előrevetítettük, hogy karórából érdemes többet beszerezned, így mindig megtalálod közöttük az éppen megfelelőt, és elkerülheted a stílusbaleseteket. Hogy pontosan mire gondolunk? Például arra, amikor valaki nem veszi figyelembe az anatómiai adottságait az óra kiválasztásánál. Eléggé komikus látvány nyújt ugyanis, ha egy vékony csuklón egy méretes óra virít, ezért vigyázz, hogy ne ess ebbe a csapdába.

Arra is figyelj oda, hogy szmokinggal, illetve az úgynevezett „black tie” öltözékkel ne viselj karórát! Persze, ha van olyan modelled, ami passzol hozzá, vagy amihez különösen ragaszkodsz, akkor megtörheted a szabályt, hiszen semmi nincs kőbe vésve. Ami viszont valóban lényeges, hogy mindig igazítsd az órát az öltözetre vonatkozó elírásokhoz, illetve lehetőség szerint minden esetben törekedj a színek és az anyagok harmóniájára!
(Webrádió)

Címkék

Playboy
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!