Illegális bevándorlás - A szlovén rendőrség csaknem kilencven migránst tartóztatott fel a hétvégén

Belföld, 2022.09.26

Csaknem kilencven illegális bevándorlót tartóztattak fel a hatóságok a hétvégén Szlovéniában - közölte a helyi rendőrség hétfőn.

A maribori rendőrség egy közúti ellenőrzés során vasárnap két teherautóban 22 bangladesi állampolgárt talált, három olasz állampolgár ellen embercsempészet gyanújával eljárást indított.

Szombaton a zaleci rendőrséget egy autóbalesethez riasztották, amelyet egy illegális bevándorlókat szállító külföldi sofőr okozott. A migránsok és a sofőr is elmenekült a helyszínről, de a rendőrség hamar elfogta őket. A sofőrt őrizetbe vették, a kilenc bangladesi állampolgár nemzetközi védelemért folyamodott.

A Ljubljanából Koperbe vezető autópályán a rendőrség vasárnap egy olasz furgonban 23 illegális bevándorlóra bukkant. A sofőrt ebben az esetben is őrizetbe vették.

Ugyanezen az autópályán Ljubljana felé 33 pakisztáni, indiai és afganisztáni illegális határátlépő sétált az út mentén. A rendőrség a lukovicai pihenőhelyen egy lerobban románt teherautót talált, a migránsok vélhetően korábban azzal utaztak.

A belügyminisztérium legutóbbi adatai szerint Szlovéniában az év első nyolc hónapjában 11 409 határsértőt tartóztattak fel a hatóságok, 93 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában, és nőtt a nemzetközi védelemért folyamodók száma is.

A feltartóztatott illegális bevándorlók mintegy 90 százaléka kért védelmet Szlovéniában. Többségük azonban még a menekültügyi eljárás vége előtt elhagyja az országot.

A migránsok a szlovén hatóságok tapasztalatai szerint főként Szerbián és Montenegrón keresztül érkeznek Bosznia-Hercegovinába, onnan Horvátországba, majd Szlovéniába folytatják útjukat, ahonnan Nyugat-Európába szeretnének eljutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!