Illegális bevándorlás - Bakondi: állóháború alakult ki a török-görög határon

Belföld, 2020.03.25

A migránsok folyamatosan megpróbálnak áttörni a török-görög határon, ezért állóháború alakult ki ott - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, a görög szigeteken több mint 42 ezer illegális bevándorló jelent meg, akiket a helyi kormányzat vissza akar toloncolni, de jelenleg sokukat szállítják át a szárazföldön lévő zárt táborokba.

A balkáni útvonalon lévő országok szigorú intézkedéseket hoztak: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Horvátország is folytatja a védelmi tevékenységet. Ezekben az országokban körülbelül 120-130 ezer migráns lehet, akiket igyekeznek zárt táborokban elhelyezni, és a koronavírus-járvány miatt a szűrésüket is megoldani - tette hozzá.

Elmondta azt is, Szerbia jelentős biztonsági intézkedésekbe kezdett a hadsereg bevetésével; folyamatosan elszállítják a migránsokat a magyar-szerb határról. Ezért jelentősen csökkent a határsértők és az embercsempészek aktivitása.

"Vagyis azt láthatjuk, hogy a koronavírus miatti szigorítások okán lehetséges és sikeres az államhatárok lezárása valamennyi állam szempontjából, ez tulajdonképpen politikai akarat kérdése" - fogalmazott Bakondi György.

Hozzátette, Magyarország továbbra is szigorú határőrizetet folytat mind a szerb, mind pedig a román határszakaszon, amiben jelentős létszámban vesz részt a Magyar Honvédség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!