TV műsor

Illegális bevándorlás - Bakondi: fontos érdek a konzekvens magyar álláspont

Belföld, 2020.06.29

Minden magyar embernek fontos érdeke fűződik ahhoz, hogy a migráció kérdésében a magyar álláspont konzekvens legyen és a  kormány ennek érvényesítés során magabiztosan léphessen fel a nemzetközi küzdőtéren - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Bakondi György elmondta: várhatóan folytatódni fog az illegális határsértők Európába áramlása, ami az elmúlt években is jellemző volt.

Erre utal mások mellett az is, hogy a "balkáni útvonalon" június végéig 40 százalékkal több illegális migránst fogtak el a magyar határon, mint az előző év hasonló időszakában, és több embercsempészt, mint tavaly egész évben - közölte.

Felidézte: korábban önálló nemzeti konzultáció foglalkozott a migráció kérdésével, és az elsöprő lakossági támogatás birtokában a kormány bátran képviselte a magyarok álláspontját. Felhívta a figyelmet arra: nem látszik, hogy az Európai Unió változtatni kíván a 2015 óta folytatott, kudarcos migrációs politikáján.

Jelenleg is zajlik az új migrációs politika előkészítése, de ennek számos eleme ellentétes a magyar kormány álláspontjával - mondta a főtanácsadó.

Bakondi György kiemelte: mindent megtesznek, hogy a magyar emberek akarata érvényesüljön a migrációval kapcsolatban, de - mint fogalmazott - "a küszöbön álló változások" igénylik, hogy a migráció kérdésében is megkérdezzék az emberek véleményét a nemzeti konzultációban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!