Illegális bevándorlás - Bakondi: gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok

Belföld, 2020.02.21

Gyakran próbálkoznak hamis útlevéllel átjutni a magyar határon a migránsok - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Görögországban rendőröket is érintő nyomozás indult egy kiterjedt útlevélbotrányban.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, gyakori az útlevél-, és vízumhamisítás, a beléptető bélyegzők hamisítása, az okmányokban a fényképcsere, valamint a "személycsere" is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az útlevél tulajdonosára hasonlító ember próbál meg bejutni az okmánnyal az országba.

Bakondi György arról is beszélt, az új olasz kormány fokról-fokra enyhített a korábbi szigorú bevándorlási szabályokon és most "kvázi az eltörlésére készülnek". Hozzátette: ma már meglehetős korlátlansággal érkezhetnek a több száz fős migránscsoportokat szállító civil szervezetek hajói az olasz kikötőkbe.

Közölte, jelenleg a balkáni a fő migrációs útvonal, ugyanakkor ha nem történik változás Líbiában, és az ott tartózkodó több százezres tömeg akadálytalanul el tud indulni, akkor elkezdődhet egy intenzívebb növekedés az olasz szakaszon is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!