Illegális bevándorlás - Gulyás Gergely: az EP rossz döntést hozott a migrációs paktum elfogadásával

Belföld, 2024.04.11

Az Európai Parlament (EP) rossz döntést hozott a migrációs paktum szerdai elfogadásával - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Gulyás Gergely hozzátette: az is mutatja, hogy "mennyire szélsőségesen rossz javaslatról" volt szó, hogy az EP-ben - ahol a miniszter szavai szerint - 70-80 százalékban "a bevándorlás nagy barátai ülnek", csak 55-56 százalékos többséggel mentek át a jogszabálytervezetek.

Hozzátette: "Nyugat-Európa társadalmi fejlődésének hibáit Közép-Európának nem kell elszenvednie", és Magyarország nem fogad el olyan európai döntéshozatalt, ami ezt a problémát Közép-Európára és Magyarországra "lökné át".

Elutasítjuk a kötelező elosztást és elutasítjuk, hogy pénzt kelljen fizetnie Magyarországnak azért, mert nem vesz át migránsokat. Ez a döntés ebben a formában végrehajthatatlan, Európa számára nem jelent segítséget, és a migrációtól szenvedő társadalmak számára sem fog érdemi segítséget jelenteni - mondta.

Gulyás Gerely hangsúlyozta: bármilyen európai döntéssel szembeszállva is, Magyarországot és a magyar társadalmat meg kell védeni a migráció káros hatásaitól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!