TV műsor

Illegális bevándorlás - Két év felfüggesztett börtönt kapott egy bolgár embercsempész

Belföld, 2021.01.21

Jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Dunaújvárosi Járásbíróság egy bolgár embercsempészt, aki kilenc migránst próbált illegálisan Magyarországon keresztül Németországba juttatni - közölte a Székesfehérvári Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a vádlottat embercsempészés bűntette miatt ítélték el két év - öt évre felfüggesztett - börtönre és négy évre kiutasították Magyarországról.

A bolgár férfi egy ismeretlen bolgár emberrel abban állapodott meg, hogy száz euróért segít hivatalos okmányokkal nem rendelkező külföldi állampolgárok Nyugat-Európába szállításában. A fia gépjárművébe december 22-én felvette a Magyarországra a zöldhatáron illegálisan belépő hét szír, valamint egy-egy iraki és palesztin állampolgárt, majd az M6-os autópályán Budapest irányába indult, ám a besnyői csomópontnál a rendőrök elfogták.

A migránsok a Németországba jutásért fejenként háromezer eurót helyeztek letétbe, a pénzhez az őket segítők kód alapján jutottak volna hozzá az embercsempészek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!