Illegális bevándorlás - Moldovai embercsempészeket ítéltek el Makón

Belföld, 2021.04.29

Kettő és fél, illetve négy és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Makói Járásbíróság első fokon két moldovai férfit, aki mások által Magyarországra juttatott migránsokat próbált továbbszállítani az országhatártól tavaly nyáron.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményeében azt írta: a bíróság társtettesként elkövetett minősített embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, emellett egyiküket bódult járművezetés vétsége miatt is elmarasztalta. A rövidebb szabadságvesztésre ítélt férfit három, a másik vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről.

Az egyik moldovai állampolgár, aki Magyarországon munkavégzés céljából tartózkodási engedéllyel is rendelkezett, négy - más embercsempészek által Magyarországra irányított - szír állampolgárnak nyújtott segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

A másik férfi bérelt terepjárójával a más embercsempészek által a román-magyar határon átjuttatott, és hozzá irányított tizenkét - szír és palesztin - állampolgárságú migránst kívánt Ausztriába szállítani. A vádlott - miután észrevette az őt igazoltatni akaró rendőröket - kiugrott a gépjárműből és elszaladt, a járőrök a szántőföldön fogták el. Előállítása után kiderült, hogy korábban többféle kábítószert fogyasztott, és a terepjárót bódult állapotban vezette. A bíróság őt két évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlottak és védőik enyhítésért jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!