Illegális bevándorlás - Németh Szilárd: az EU meg akarja szervezni a migrációt

Belföld, 2018.11.22

Több ügy mutatja, hogy az Európai Unió meg akarja szervezni a migrációt, és ehhez minden szinten minden eszközt felhasználnak - mondta a Fidesz-KDNP bevándorlásellenes kabinetének csütörtöki ülése után a testület elnöke.

Németh Szilárd szerint Brüsszel még a májusi választás előtt olyan jogi környezetet akar teremteni, amellyel a migránspárti politika folytatható. Ez lesz a jövő évi EP-választás tétje - értékelt.

Németh Szilárd elmondta: a kabinet ülésén meghívott szakértőikkel két fontos kérdést tárgyaltak. Az egyik a hetekkel ezelőtt nyilvánosságra került, de mostanáig tisztázatlan "migránskártyák", a másik a humanitárius vízum néven futó "migránsvízum" ügye volt.

Közlése szerint mindenkinek, "akik ebbe belekeveredtek" - az Európai Bizottságnak, konkrétan a testület vezetőjének, Jean-Claude Junckernek, az ENSZ-nek, a Soros Györgyhöz köthető NGO-knak, illetve a "Soros-központnak" is - feltették kérdéseiket, de választ senkitől sem kaptak.

Németh Szilárd kiemelte: a migránsok által használt bankkártyák komoly biztonsági kockázatot jelentenek. Ezt a programot eredetileg a görög helyzetre hivatkozva hozták létre, az ott élő migránsok finanszírozására; bár ezeket a kártyákat csak Görögországban lehetne használni, Szerbiában és Szlovéniában is feltűntek - fejtette ki.

A fideszes politikus elmondta: a kártyákat az ENSZ menekültügyi főbiztossága adta ki.

Az ENSZ honlapján elérhető adatokból az is kiderül, hogy Soros György is csatlakozott a kezdeményezéshez. Az üzletember közölte, 500 millió dollárt különített el ennek támogatására - ismertette Németh Szilárd, hozzátéve: "Soros nem mondott le arról, hogy a migránsok legfőbb támogatója és a migránsok Európába áramoltatásának legfőbb szervezője legyen". Soros György spekulációból származó haszonból "finanszírozza Európa tönkretételét" - értékelt Németh Szilárd.

Hozzátette: egy szintén Soros Györgyhöz köthető cég, a Mercy Corps - melynek honlapján számos szocialista politikus található - egy a szerb munkaügyi minisztériummal együtt indított pilot program keretében 5600 kártyát osztott ki Szerbiában a migránsok számára. Egy ilyen kártyára átlagosan 210 euró került, ami azt jelenti, hogy összesen több mint 1 millió eurót költöttek arra, hogy "finanszírozzák a migránsok beáramlását" - fogalmazott Németh Szilárd, aki szerint ez is komoly biztonsági kockázatot jelent, mivel se név, se aláírás, se fénykép, se kódszám nincs a kártyákon.

A politikus szerint kialakulhat a kártyák feketepiaca. Ha a bűnözők erre "ráugranak", "maffiaszerű" működés révén "rossz akciókra" használhatják fel a migránsoknak adott pénzeket.

Németh Szilárd kitért arra is, hogy az uniós költségvetési tárgyalások azért buktak meg, mert a pénz nagy részét nem az európai demokráciára, szociális jólétre, hanem a migránsokra akarják fordítani.

Az úgynevezett migránsvízum kapcsán elmondta, Európában van egy úgynevezett vízumkódex, egy rendelet erejű jogszabály, amely nyomán rövid idejű, egy országra szóló menekültvízum kiadására van lehetőség. Ezt akarták kibővíteni. A kezdeményezés viszont, amellyel az illegális migrációt akarták legálissá tenni, megbukott a miniszterelnökök tanácsában, ezért magasabb szintre emelték a döntést - magyarázta Németh Szilárd.

A fideszes politikus elmondta: a bevándorlásellenes kabinet úgy döntött, felkéri a kormánypárti EP-képviselőket, folytassák a munkát az említett ügyekben. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságát pedig arra kérik, tűzze napirendre mindkét kérdést.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!