TV műsor

Illegális bevándorlás - Szakértő: Törökország a migránsokkal zsarolja az Európai Uniót

Belföld, 2020.03.07

Teljesen nyilvánvaló, hogy Törökország a migránsokkal zsarolja az Európai Uniót - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A műsorban arról beszéltek, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök pénteken telefonon a 2016-os EU-török migrációs megállapodás felülvizsgálatát kérte Angela Merkel német kancellártól, miután az abban foglaltak szerinte nem működnek.

Nógrádi György elmondta, a megállapodás óta eltelt öt évben az unió nem készült fel a migráció megfékezésére, ráadásul most sem egységesek az európai politikusok a kérdésben. Rá kellett volna jönni, hogy pénzért csak egy ideig lehet a biztonságot megvásárolni; miközben az EU gazdasági nagyhatalom, képtelen megvédeni saját határait.

Hozzátette, egyre több észak-afrikai ország is azon gondolkodik, hogy anyagi támogatást kér az uniótól cserébe azért, hogy visszatartsa a migránsokat.

"Úgy gondolom, hogy az EU pénzt fog adni - jó szokása szerint -, ezzel megint időt vásárolunk és túl sok mindent nem csinálunk" - vélte a szakértő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!