Illegális bevándorlás - Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába

Belföld, 2021.09.14

Újabb magyar rendőri egységek indulnak Szlovéniába, Észak-Macedóniába és Szerbiába; fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A 30 fős észak-macedón, 20 fős szerb és háromfős szlovén kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadóország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják - olvasható a police.hu oldalon.

Közölték, a rendőrök nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található utakon is. A kontingensek terepjáró-képességű szolgálati gépkocsikkal, kézi éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, valamint mobil hőkamerával támogatják az érintett határszakasz védelmét.

A Szerbiába induló 53., az Észak-Macedóniába induló 65. és a Szlovéniába induló negyedik magyar rendőri kontingens tagjait a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztályának osztályvezetője búcsúztatta.

"A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladatai mellett felajánlotta a támogatását a nyugat-balkáni országok részére" - írták a police.hu oldalon.

Kitértek arra is, hogy a hazatérő kontingensek tagjaira a magyar állampolgárokkal azonos járványügyi szabályok vonatkoznak. Amennyiben a külszolgálatról visszatérő rendőrnek szükséges koronavírus-tesztelésen részt vennie, akkor annak költségeit a rendőrség állja - írták.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!