Indul a Semmelweis Egyetem szenior akadémiájának őszi évada

Belföld, 2023.09.29

Az időskori halláscsökkenésről, a daganatokról, a szív-érrendszeri betegségekről és a nyirokrendszerről is hallhatnak előadásokat a Semmelweis Egyetem ingyenes, október 2-án folytatódó szenior akadémiájának résztvevői.

Az egyetem tájékoztatása szerint az őszi évadban összesen tizenegy online prezentációval várják az érdeklődőket. Mint az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben írták, december 18-ig hetente egy-egy új, főként a 60 év feletti korosztály érdeklődéséhez közel álló témában tartanak előadásokat az intézmény vezető professzorai, kutatói.

A nyitóelőadásban Kardon Tamás, a Semmelweis Egyetem molekuláris biológiai tanszékének docense a méregtelenítés szerepéről beszél majd. Az ezt követő hetekben szó lesz többi között a daganatok keletkezésének biológiájáról, a koraszülöttek korszerű gyógyításának hátteréről, az immunválasz alapjairól és a kardiológiai beavatkozásokról. Tartanak előadást továbbá a negatív érzelmek és a szívbetegség kapcsolatáról, a testmozgás betegségmegelőző szerepéről, valamint a szerotoninról - ismertették

Nagy Zoltán professor emeritust, a programsorozat szakmai vezetőjét idézve hangsúlyozták: a Semmelweis Egyetem kiemelt feladatának tekinti az ismeretterjesztést, továbbá fontosnak tartja, hogy az új ismereteket közérthető módon osszák meg az érdeklődőkkel.

Jelezték: az ingyenes előadások az interneten, a Zoom program segítségével követhetők, a részvételhez egyszeri, online regisztráció szükséges.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!