Ingatlant ad át az államnak a Hegyvidéki Önkormányzat a Városmajori Klinika fejlesztése érdekében

Belföld, 2020.09.24

Az államnak adja a Városmajor utca 70. szám alatti ingatlanát a Hegyvidéki Önkormányzat a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika fejlesztése és bővítése érdekében.

A XII. kerületi önkormányzat csütörtökön tájékoztatta az MTI-t a képviselő-testület aznapi döntéséről.

Mint írták, a Városmajori Klinika amellett, hogy európai szinten is vezető szívgyógyászati centrum, és napjaink kiemelt népegészségügyi problémájának egyik országos felvételi központja, oroszlánrészt vállal a XII. kerület szív- és érrendszeri betegeinek kezelésében.

Az intézmény fejlesztése és bővítése az Egészséges Budapest Program részeként nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű. A kerületi önkormányzat ezért is támogatja, hogy a klinikán a tervezett új diagnosztikai központ és a szívtranszplantáció fejlesztését elősegítő új részleg létrejöjjön, valamint a műtői kapacitás is bővüljön.

A Hegyvidéki Önkormányzat fontosnak tartja, hogy a szívkórház a későbbiekben is a XII. kerületben működjön, ezáltal biztosítva, hogy a fejlesztést követően is elérhető legyen a magas szakmai színvonalú szív- és érgyógyászati ellátás a Hegyvidék szívbetegei és lakosai számára.

"Bízunk benne, hogy az ingatlan átadásával a Városmajori Klinika megfelelő módon fejlődhet, az ÉKC Új Szent János Kórházzal kialakított, évtizedek óta tartó sokrétű együttműködése folytatódhat, és országos vezető szerepét - a növekvő betegforgalom ellátásának biztosításával - a későbbiekben is megőrizheti" - áll az önkormányzat közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!