Iparipark-fejlesztés zárult le Nagykanizsán

Belföld, 2023.05.31

Több mint hárommilliárd forintos beruházással húsz hektárral bővült a nagykanizsai ipari park, amelyhez két kilométeres új utat és a közműveket is kiépítették.

Czirákiné Pakulár Judit, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a szerdai projektzárón elmondta: a város önkormányzata 2016-ban nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből közel 2,8 milliárd forint európai uniós támogatást, amelyet 300 millió forint önrésszel egészített ki.

A nagykanizsai ipari park csaknem megtelt, ezért volt szükség a bővítésére, a területét a most zárult beruházás révén csaknem 20 hektárral növelték, de még további 100 hektár feltárására van lehetőség. A több mint két kilométer új út - ezekhez két körforgalom is csatlakozik - közvetlen le- és felhajtást biztosít az M7-es autópályára, továbbá összeköttetést biztosít az állami tulajdonban lévő új 70 hektáros ipari parkkal is.

Az ügyvezető hozzátette: a bővítés részeként kiépítették az út mellett a teljes közműhálózatot, közvilágítást, autóbuszöblöket, így a beruházók viszonylag gyorsan el tudják indítani az építkezésüket. Az önkormányzat várhatóan nyáron hirdet pályázatot és értékesíti az új területeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!