Ismét jön a Mamma Mia! Szegedre

Belföld, 2021.11.06

Műfaji sokszínűség jellemzi a Szegedi Szabadtéri Játékok jövő évre meghirdetettprogramját.

Szegedi Szabadtéri Játékok 2022 A fesztivál történetében először láthatja a közönség a Chicago című musicalt, és négy évi szünet után visszatér a Mamma Mia!

Online sajtótájékoztatón jelentette be a Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es műsorát Barnák László, a fesztivál igazgatója. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es Dóm téri évadát július 2-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója nyitja – kezdte a tájékoztatót Barnák. A szorgalmas diákévek, a vándorszínész Petőfi, a szerelmes férfi, majd a harcos forradalmár életének érdekfeszítő eseményei közben azok a helyzetdalok, vígeposzok, elbeszélő költemények, szívbemarkoló versek, népdalokká folklorizálódott művek is elhangoznak majd, amelyeket minden anyanyelvét és saját kultúráját szerető embernek újra és újra meg kell hallgatnia, hogy rácsodálkozhasson azok nagyszerűségére. Július 8-án visszatér a Dóm tér legsikeresebb musicalje, a Mamma Mia!, amu a 2014-es bemutatót követő több évi sikerszéria után újabb 4 estén át szórakoztatja az ABBA dalok
szerelmeseit. Július 29-én és 30-án a világ operarepertoárjának egyik legsikeresebb darabja, Giuseppe Verdi La Traviatája a nemzetközi hírű Macerata Opera Festivállal koprodukcióban kerül színre. A tükrök Traviátájaként ismertté vált előadás a fesztivál elmúlt harminc évének legikonikusabb produkciója, amelyet 1992-ben mutattak be Olaszországban. A 2021-es felújítást követően jövőre olasz és magyar művészek közreműködésével mutatkozik be a Dóm téren.

Az évadot a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Fesztivál életében először színpadra kerülő Chicago zárja. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti. Kíméletlen pontossággal mutatja be a folyamatot, ahogyan az igazság helyét átveszi a média által manipulált közvélemény, a megérdemelt hírnév helyét pedig a mesterségesen felépített celeb-lét, a 15 perc hírnév keserű tragikomédiája. A különleges előadást hat estén láthatják a nézők.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpad programját még egyeztetik, de hamarosan a ligetben található játszóhely műsorát is meghirdetik. Minden évben slágerajándéknak számítanak a Szegedi Szabadtéri Játékok karácsonyi bérletei, amelyek idén sem hiányozhatnak a karácsonyfa alól. A szabadtéri színházak nyáron bebizonyították, hogy a pandémiás időben is biztonságosan látogathatók, így most egy meglepetéssel akár több csillagfényes estét is ajándékozhatunk.

  • A Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es Dóm téri műsora:
Július 1. 2.
Szabadság, szerelem! Petőfi, a vitéz – tác-szín-játék
Július 8. 9 15.16.
Mamma Mia! – musical
Július 29. 30.
La Traviata – opera
Augusztus 12. 13.14. 18.19. 20.
Chicago – musical
(Webrádió)

Címkék

Szegedi Szabadtéri Játékok Szabadság szerelem! Petőfi a vitéz Mamma Mia! La Traviata Chicago
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!