Ismét pályázhatnak a rászorulók szociális tűzifára Szegeden

Belföld, 2024.04.23

A rászorulók egy erdei m3-t igényelhetnek a szegedi önkormányzat szociális tűzifaprogramjának keretein belül, a részletekről Ménesi Imre, a szociális bizottság elnöke tartott sajtótájékoztatót kedd délben a városháza udvarán.

Szegedi városháza Mint az önkormányzati képviselő kérdésünkre elmondta, a szegedi önkormányzat 1,5-ről 2 milliárd forintra emelte a szociális kiadásokra fordítható keretét, amely lehetőséget teremtett többek között a beiskolázási, illetve születési támogatás megemelésére.

A szociális tűzifa program keretein belül egy rászoruló háztartás egy erdei m3 tűzifát igényelhet, egy családból pedig csak egy pályázatot tud elfogadni az önkormányzat. A pályázat benyújtási határideje június 9-e, amelyről a szociális bizottság dönt majd. A szociális tűzifára olyan családok pályázhatnak, akik valamilyen önkormányzati támogatásban részesülnek, illetve a két szegregátumban, azaz Dorozsmán vagy a Cserepes soron élnek.  

A szociális tűzifa program alapját a Szegeden kivágott fák képezik majd, ezeket osztja ki az önkormányzat rászorultsági alapon október végéig. A tüzelőnek való szállítási költségét is magára vállalja a szegedi önkormányzat - jegyezte meg Ménesi Imre. Minden háztartás feldarabolva és zsákban kapja meg a tűzifát.

Amennyiben a rendelkezésre álló faanyag nem lenne elegendő, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata továbbiak vásárlását is tervezi, ahogyan ez tavaly is történt. Ménesi Imre ugyanakkor hozzátette, a szegedvaros.hu-n, illetve a Szegedi Tükörben is megjelenik majd a felhívás, de személyesen és elektronikus úton, e-mail-en is lehet tűzifát igényelni a rászorulóknak.  


(Webrádió)

Címkék

Tűzifa program Szeged Rászorulók
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!