Itt a tavasz: Megérkeztek az első gólyák Csongrádra

Belföld, 2024.02.27

Úgy tűnik, hogy idén igen hatásosnak bizonyult a mohácsi busójárás, illetve az ország számos pontján végzett kiszebáb-égetés, hiszen a februárhoz képest szokatlanul meleg időjárás köszöntött Magyarországra és úgy tűnik, hogy marad is a jóidő.

Fehér gólyák A Dél-Alföld meteorológia közösségi oldalára töltötték fel azt a fotót, amelyen jól látható, hogy az enyhe időjárás már haza csalogatta a Magyarországon nagy becsben tartott és vándorló életmódot folytató Fehér gólyákat. A hétfőn kihelyezett képen csak négy gólya látható, de a fotó készítője, Busáné Keserű Szilvia több mint fél tucat példányt számolt össze Csongrádon, akik minden bizonnyal a tavasz első hírnökei.  

A gólyák megjelenése egyáltalán nem véletlen, hiszen egyértelműen berobbant a tavasz hazánkban, Szegeden például egész héten igen enyhe, tavaszias idő várható, ráadásul a meteorológusok szerint több melegrekord is megdőlhet. Többnyire változóan felhős lesz az égbolt, sok lesz a napsütés, csapadék nem várható, időnként megélénkülhet a déli-délkeleti szél.

A nappali maximum hőmérsékletek 15 és 20 Celsius fok között várhatók, amely éjjelente 5-10 fokra csökkenhet.

Fotó: Busáné Keserű Szilvia

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!