IV. Szegedi Repülőnapok & Légiparádé képriport

Belföld, 2019.09.15

Immár negyedik alkalommal szervezte meg a Szegedi Közlekedési Társaság a méltán nagy népszerűségnek örvendő szegedi repülőnapot.

IV. Szegedi Repülőnapok & Légiparádé
Három napon keresztül csak a repülésé és a légi járműveké a főszerep a IV. Szegedi Repülőnapok & Légiparádén, ahol megannyi programmal és látványossággal készültek a szervezők. Sajnos a katonai légügyi hatóság a SAAB JAS 39 Gripen vadászgép repülését nem hagyta jóvá, így ezt a programelemet törölniük kellett a szervezőknek, azonban remélhetőleg a vasárnapi fő betétprogrammal nem lesz probléma és a Boeing 737-800-as utasszállító gond nélkül végezhet bemutató repülést és húzhat át a szegedi repülőtér felett.

Egyébként az egyik legjobban várt programelem a The Flying Bulls - Super Show volt, amely nem is okozott csalódást a látogatóknak. A Red Bull kötelékébe olyan csodaszép gépek vették birtokba az eget, mint az F4U-4 Corsair vagy a Lockheed P-38 Lightning. Mindkét repülő 750 km/h-ás csúcssebességre képes. Ugyanakkor szintén látványos bemutatóval érkezett az egykor a német légierő kötelékébe tartózó OV-10B Bronco is, amelyet a Bronco Team restaurált és mentett meg az enyészettől.

&t=11s


A szervezők megemlékeztek a szegedi kötődésű Földi Ottó pilótáról és oktatóról is, aki 14 ejtőernyőst mentett meg a haláltól, mielőtt életét vesztette Németországban. A szegedi pilóta hősiesen, saját életét nem féltve lakott területen kívülre vezette a kisrepülőt, amely végül lezuhant és Ottó szörnyethalt.  

A háromnapos légiparádé vasárnap 16 órakor zárja kapuit, hogy jövőre ismét vendégül láthassák a repülés szerelmeseit.

(Webrádió)

Címkék

IV. Szegedi Repülőnapok & Légiparádé The Flying Bulls
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!