TV műsor

Izraeli tömegkatasztrófa - Kövér László részvétét fejezte ki a kneszet elnökének

Belföld, 2021.04.30

Kövér László házelnök részvétét fejezte ki Jarív Levinnek, a kneszet elnökének pénteken az izraeli vallási ünnepen történt tömegkatasztrófa miatt.

Az Országgyűlés Sajtóirodája által pénteken az MTI-hez eljuttatott távirat szerint az Országgyűlés elnöke azt írta: megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesült a Meron-hegyi Lág Báómer ünnepségen csütörtökön történt tragédiáról.

Kövér László együttérzéséről biztosította az áldozatok családjait és szeretteit, továbbá sok erőt és kitartást kívánt nekik a mostani nehéz időszakban. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy minden sérült gyorsan felépül.

"Kérem, fogadja szívből jövő részvétemet e tragikus esemény alkalmából" - írta az izraeli törvényhozás elnökének Kövér László.

A tragédia Izrael északi részén, Meron városánál történt, ahol a 2. században élt rabbi, a zsidó miszticizmus egyik vezéralakja, Simon bar Jocháj sírja található. A vallási ünnepen több tízezren vettek részt, a zarándokok halálát a zsúfoltság és a tolongás okozta; a halálos áldozatok többsége megfulladt vagy agyontaposták. A halálos áldozatok száma péntek délutánra 45-re nőtt, 150-en megsérültek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!