Januárban elindul az EaSI National Contact Point Budapest elnevezésű projekt

Belföld, 2022.11.24

Januárban elindul az EaSI National Contact Point Budapest elnevezésű,  európai uniós támogatású projekt, amely vállalkozásokat és civil szervezeteket fog "inkubátorként" segíteni - nyilatkozta az MTI-nek a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára csütörtökön Szarvason.

Latorcai Csaba elmondta, a program lényege, hogy egy civil szervezet egy tanácsadó irodát, gyakorlatilag egy inkubáló programot indít, amelynek keretében segíti a magyar vállalkozásokat, civil és egyéb szervezeteket "kifejezetten innovációs célú projektek kidolgozásában, segíti a már kidolgozott projektek pályázatosítását, illetve azt, hogy alapvetően pályázatos formában, de akár más módon is uniós támogatáshoz jussanak".

Lehet start up segítőnek is mondani, de annál szélesebb a segítség, ugyanis nem kizárólag gazdaságfejlesztési, hanem akár társadalom- vagy közösségfejlesztési projektek kidolgozásában is támogatást nyújt - tette hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta, fő cél a munkalehetőségek és a foglalkoztatás növelése nemcsak a gazdasági, hanem akár a nonprofit szektorban is.

Reményét fejezte ki, hogy sokan fordulnak majd ehhez az úgynevezett nemzeti kapcsolattartó ponthoz, és minél több uniós támogatást nyernek el.

A program heteken belül indul, januártól már "teljes gőzzel" működik a tanácsadó iroda. Alapvetően két évig tervezik működtetni a programot, de remélik, lesz lehetőség a folytatásra - közölte.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!