TV műsor

Japán hallgatók számára is indul kurzus a Pécsi Tudományegyetem téli egyetemén

Belföld, 2021.02.11

Magyar és külföldi - mások mellett kifejezetten japán - hallgatók vehetnek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) téli egyetemének februári és márciusi online programjain - közölte a felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A PTE közleményében felhívták a figyelmet arra, hogy a nemzetközi felsőoktatási piacon egyre nagyobb igény mutatkozik a téli egyetemek iránt, emiatt indította el a Pécs Winter School programot tavaly az egyetem.

Idén a járványügyi korlátozások miatt a téli egyetem programjait online rendezik meg.

A közlemény szerint először neves nemzetközi tréner vezetésével tartanak kétnapos tréninget február 25-én és 26-án a PTE magyar és külföldi hallgatói számára. A Designing Personal Career Launch Strategy című kurzus a PTE tájékoztatása szerint hasznos ismereteket a hatékony álláskeresésről, munkaerőpiaci elhelyezkedésről.

Márciusban japán hallgatók számára kéthetes online kurzust szerveznek: a The Cultural Heritage of Europe című program során a hallgatók a politikatudomány, a történelem, a közgazdaságtan, a kultúratudomány felől kapnak képet Európa aktuális helyzetéről, szerepéről, kihívásairól.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a tanórákat követően magyar mentorhallgatók bevonásával izgalmas, interaktív közösségi programokban vehetnek részt a hallgatók.

A téli egyetem programjairól bővebben a világhálón, a summerschool.pte.hu-n találhatók részletek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!