TV műsor

Japán hallgatóknak indított online programot a Pécsi Tudományegyetem

Belföld, 2021.03.25

Japán partnerintézménye, a tokiói Kanda Egyetem (Kanda University of International Studies) hallgatói számára online kurzust indított a Pécsi Tudományegyetem (PTE) - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény csütörtökön az MTI-t.

A jelenleg is zajló Európa kulturális öröksége című kurzuson a hallgatók számos tudományterület - többek között a politikatudomány, történelem, közgazdaságtan, kultúratudomány - megközelítéséből kapnak képet Európa aktuális helyzetéről, szerepéről, kihívásairól - írták. Az angol nyelvű kurzusra olyan japán hallgatók is beiratkoztak, akik a jövőben hosszabb idejű tanulmányokat terveznek folytatni a PTE-n.

A kurzuson magyar mentorhallgatók vezetésével délelőttönként interaktív tanórákat tartanak, délutánonként közösségi programok - közöttük interkulturális, játék- és kvízest, valamint online városnézés - szerepelnek a kínálatban.

A PTE közleménye szerint a nemzetközi felsőoktatási piacon egyre nagyobb az igény a téli egyetemek iránt, ezért indította el a PTE Nemzetközi Igazgatósága a Pécs Winter School programot 2020-ban, felhasználva a nagysikerű Pécs Summer School Program tapasztalatait.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!