Jelentős béremeléseket sürget a Mi Hazánk Mozgalom

Belföld, 2022.08.17

A "méltatlanul alacsony" hazai bérek jelentős, a következő 5-10 évben akár 50-100 százalékos emelését sürgette szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom munkaügyi kabinetjének elnöke.

Lantos János azt mondta: a növekvő élelmiszerárak, a brutális infláció és a megugró rezsi elértékteleníti az amúgy is alacsony hazai fizetéseket, emiatt mind többen kerülnek Magyarországon súlyos egzisztenciális válságba.

A politikus az elmúlt harminc év elhibázott gazdaságpolitikáját okolta a kialakult helyzetért, mondván, ez idő alatt mindkét nagy politikai tömb kiszolgálta a multinacionális tőkét, gyakorlatilag semmit nem téve az önálló magyar nemzetgazdaságért.

Lantos János kijelentette: a nemzetközi óriáscégek kivételezett helyzetének megszüntetésére, a hazai kis- és közepes vállalkozások támogatására és az állami alkalmazottak foglalkoztatási struktúrájának átalakítására van szükség.

A "nagy, korrupt vízfejeket vissza kell szorítani, meg kell semmisíteni" - fogalmazott -, így rengeteg forrás szabadulna fel, és az államnak így lenne lehetősége a bérek emelésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!