TV műsor

Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban

Belföld, 2020.07.07

A Magyar falu program keretein belül jelentős, több mint 42 millió forintos kormányzati támogatásban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony, a megújult létesítményeket kedden adta át Gyopáros Alpár kormánybiztos, Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Szilva István (Fidesz-KDNP) polgármester.

Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban A programban teljesen megújult egy csaknem 240 méteres útszakasz és kicserélték a polgármesteri hivatal teljes villamossági hálózatát. Jutott pénz járdarekonstrukcióra és a Szivárvány óvoda belső parkjának felújítására is, emellett az óvodát modern játszóeszközökkel is felszerelték.

Gyopáros Alpár elmondta: a Magyar falu programot 2018-ban hirdette meg a kormány, célja a kistelepülések elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenésének megállítása, a helyben maradás, a helyi életminőség javítása, a települési fejlesztések támogatása.

A kormánybiztos kiemelten szólt a falusi csokról, az alsóbbrendű utak felújításáról, továbbá a kisebb léptékű falusi fejlesztések támogatásáról.

Bejelentette: kedden pályázatok eredményeit tette közzé a Miniszterelnökség. Az önkormányzati tulajdonban lévő út- és hídépítés, illetve -felújítás, járdaépítés és -felújítás projekt keretében 718 pályázó 10 milliárd forint értékben kezdhet munkához.

Szólt arról is, hogy még lehet jelentkezni orvosi szolgálati lakások fejlesztésére, tanya- és falugondnoki autóbuszok beszerzésére és a Falusi Civil Alap pályázatára is.

A Magyar falu program töretlenül folytatódik - hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar falu program keretében Sajóbábonyban
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!