Jobbik: a kínai egyetem helyett a magyar fiatalokat támogassa a kormány!

Belföld, 2021.04.08

A Budapesten épülő kínai egyetemváros helyett a magyar fiatalok lakhatását, otthonteremtését támogassa a kormány! - sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Az ellenzéki politikus elképesztőnek nevezte, hogy 540 milliárd költségvetési és hitelforintot fordítanak a projektre, holott a kiszemelt területre korábban 8500 magyar hallgatónak elhelyezést, sport- és pihenési lehetőséget biztosító diákvárost terveztek.

A projekt felülvizsgálatát javasolta, mondván, akkor tudják egy külföldi egyetem Magyarországra jövetelét üdvözölni, ha az a nemzetgazdaság és a fiatalok érdekeit szolgálja.

Pártja otthonteremtési és bérlakásprogramját idézve annak fontosságát hangsúlyozva, hogy szülőföldjén boldogulhasson minden fiatal.

Az elmúlt évtizedben, a Fidesz regnálása alatt brutális kivándorlási spirálnak lehettünk szemtanúi, és annak, hogy a magyar fiatalság színe-java kényszerből külföldön kellett, hogy a boldogulását keresse - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, aki a magyar fiatalok elárulásának tartja, hogy a kormány kínai megahitellel kínai beruházásoknak ágyaz meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!