Jobbik: a státusztörvény bevezetését szakmai és politikai egyeztetésnek kell megelőznie

Belföld, 2023.05.21

A Jobbik részt vesz az új pedagóguséletpálya-törvényről, azaz a státusztörvényről szóló egyeztetésen, de csak azért, hogy elmondják: a jogszabály bevezetését évekig tartó szakmai és politikai egyeztetésnek kellene megelőznie - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, Pintér Sándor belügyminisztert a rendeleti kormányzásban csak a miniszterelnök utasíthatta arra, hogy hívja össze a pártokat. Csakhogy a rendeleti kormányzásban az egyetlen felelős a miniszterelnök, akivel a belügyminiszternek egyeztetnie kell erről a kérdésről.

"Amennyiben visszaállítanák a parlamentáris demokrácia alapintézményeit, a kormánytöbbség pedig elfogadná, hogy a nemzetet az ellenzék is képviseli, nem csak ők, és a nemzet ügyeit tényleg fontos lenne átbeszélnünk, akkor lenne valódi értelme ilyen egyeztetéseknek" - fogalmaztak.

A Jobbik közölte, egy dologért viszont elmennek: hogy elmondják, az oktatás témája is olyan, mint minden nagy terület, ahol egy státusztörvény bevezetését évekig tartó szakmai és politikai egyeztetésnek kellene megelőznie.

Ennek oka az, hogy hatása átnyúlik a parlamenti ciklusokon, ezért nemzeti megegyezéssel lehet csak sikerre vinni - írták. Hozzátették: ezeket az egyeztetéseket rendszerint "elfelejti" a kormány, semmibe vesz mindent és mindenkit. Egy normális országban ez elképzelhetetlen!

"A Jobbik-Konzervatívok tudja és évtizedek óta azt képviseli, hogy a pedagógusoknak is szüksége van megbecsülésre, normális bérekre, ebben pedig Európa a minta, ahogyan a biztonságunkat is Európa jelenti. Európa pedig mindig is komolyan vette a jövőjét. A jövő pedig az oktatásban van" - fogalmazott a Jobbik a közleményében, amelyben hangsúlyozták: a tanárok és a diákok mellett állnak.
(MTI)

Címkék

Jobbik Státusztörvény
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!