Jobbik: kártalanítsa a kormány a pedagógusokat!

Belföld, 2022.04.14

Azonnal kezdje meg a kormány a pedagógusok "kártalanítását", emelve bérüket és megadva nekik a sztrájkhoz való jogot - sürgette csütörtöki online sajtótájékoztatóján Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: a kampányban vezető fideszes politikusok "fűt-fát ígértek" a sztrájkoló pedagógusoknak, a választás után így most itt az idő, hogy cselekedjenek. Hangsúlyozta, a pedagógusok hazai anyagi és társadalmi megbecsültsége az elmúlt 12 évben nem érte el a Jobbik szerint megérdemelt szintet, a szakszervezetek követelése pedig 45 százalékos azonnali béremelést tartalmaz. A Fidesz egypárti túlhatalma az oktatás területére nem juttatott elegendő forrást - fogalmazott Brenner Koloman, azt sürgetve, hogy a pedagógusok bére úgy növekedjen érdemben, hogy ez közben ne okozzon számukra többletmunkát, mint történt az a portfoliókészítés időszakában. Hozzátette: pártja mindvégig fellépett a Fidesz "tudás- és értelmiségellenes politikája" ellen, hiszen a Jobbik kiemelt nemzetstratégiai ágazatnak tekinti az oktatást.

Hangsúlyozta, a 21. században a magyar polgárok jóléte és szabadsága azon múlik, hogy mind többen részesedjenek az anyagi gyarapodáshoz szükséges modern tudásból.

(MTI)

Címkék

Dr. Brenner Koloman Jobbik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!