Jobbik: nagy lesz a baj kata-ügyben

Belföld, 2022.08.11

A rezsiemelkedés mellett a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) átalakítása is komoly gondot okoz majd a magyar háztartásoknak - összegezte a "kata-károsultaknak" rendezett tíznapos országos tanácsadó körútjuk tapasztalatait csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik elnökhelyettese.

Azt hangoztatta: "a fideszes kétharmad" által alig 30 óra alatt elfogadott törvénymódosítás mintegy 450 ezer vállalkozó életét érinti közvetlenül vagy közvetett módon, négyötödüket kényszerítve arra, hogy másik adónemet válasszanak.

Hozzátette: a kormányzat által végrehajtott finomhangolás - például, hogy a betéti társaság beltagja egyéni vállalkozást alapítson - még nagyon messze van attól, amit a Jobbik és a többi ellenzéki párt szükségesnek tart. Követeléseik között említette, hogy valaki mellékfoglalkozás mellett is lehessen kata-adóalany, és az ezen adónemet választók magánszemélyek mellett cégeknek is számlázhassanak.

Azt gondoljuk, hogy egy szoftverfejlesztéssel megoldható lett volna a visszaélők kiszűrése a rendszerből, és nem kellett volna a kormányzatnak 450 ezer adóalanyról azt mondania, hogy potenciális adócsaló - jegyezte meg a Jobbik elnökhelyettese, aki azt is megemlítette, továbbra is várják, hogy lemondjon a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki posztjáról Parragh László, vállalva a felelősséget, amiért "asszisztált a kata-törvény ilyen mértékű módosításához".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!