Jobbik: ne nyerészkedjen a rezsicsökkentés lebontásán a kormány!

Belföld, 2022.08.02

A Jobbik alelnöke azt sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy "ne nyerészkedjen a rezsicsökkentés lebontásán a kormány", a közüzemi díjak általános forgalmi adóját (áfa) pedig csökkentse nullára, és ne tegyen szert extraprofitra abból.

Z. Kárpát Dániel azt is sürgette, vizsgálja meg a kormányzat, hogyan lehet az egy bizonyos jövedelmi szint alatt kereső "kata- és rezsikárosultakat" segíteni. Fontosnak nevezte, hogy minden rezsielemre vonatkozzanak, valamint az egy- és kétgyermekesek számára is legyenek elérhetőek a nagycsaládosoknak adott kedvezmények.

Ha ezt konzervatív és jobbioldali kormányok a világ számos pontján meg tudják tenni, akkor talán nem zárható ki Magyarországon sem az, hogy közvetlen támogatásban részesítsük azokat, akik irreálisan nehéz helyzetbe kerülnek - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Z. Kárpát Dániel a kisvállalkozókat támogató rezsivédelmi intézkedéseket sürgetett, mondván, e körben sokan otthonukban működtetik mikrovállalkozásukat, ez pedig hatalmas rezsinövekedésnek teszi ki az érintetteket.

Arra is emlékeztetett: a rezsirendszer változtatása nehéz helyzetbe hozza az otthon munkát végzőket, holott ezt a működést korábban a kormány is "kimondottan erőltette, propagálta".

(MTI)

Címkék

Jobbik Z. Kárpát Dániel
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!