Jobbik: szorítsák "észszerű sávba" a forint árfolyamát!

Belföld, 2020.01.24

Országgyűlési határozati javaslatban kezdeményezi a Jobbik a jegybanktörvény módosítását annak érdekében, hogy "észszerű határok" közé lehessen szorítani a forint árfolyamát.

Pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke elmondta: céljuk nem az, hogy a kormány vagy a nemzeti bank szabhassa meg az árfolyamot, de szükség van arra, hogy "legalább alapfokon kordában tartható legyen" a nemzeti valuta kurzusa.

Szerinte a jegybank eszköztárának és árfolyamcéljának megteremtésével el lehetne kerülni, hogy "ilyen vállalhatatlanul alacsony tartományba" kerüljön a forint árfolyama, amit az emberek saját pénztárcájukon éreznek meg, ha importterméket vásárolnak.

Az ellenzéki politikus üdvözölte, hogy a kormányzat elkezd foglalkozni a lakhatási válság kezelésével. Ehhez felajánlotta a Jobbik által korábban kidolgozott programot, hangsúlyozva: a helyzet kezelése évek alatt mérsékelheti a kivándorlást és javíthat a válságos hazai demográfiai helyzeten.

Az embereket nem lehet egyedül hagyni egy olyan problémával, amelyet nem ők okoztak, nem ők idéztek elő, és amelynek káros hatásaitól jóval több mint tíz éve senki nem védi meg őket - fogalmazott Z. Kárpát Dániel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!