Jobbik: veszélyes terv a migránsmunkások behozatala

Belföld, 2023.10.01

Veszélyesnek tartja a Jobbik elnökhelyettese Orbán Viktor és a Fidesz tervét, a több mint félmillió ázsiai vendégmunkás Magyarországra érkezését. Potocskáné Kőrösi Anita vasárnapi, online is elérhető sajtótájékoztatóján közölte, a Jobbik folytatja azt a két hete indított országos aláírásgyűjtési kampányt, amelyben erre a tervre kívánják felhívni a figyelmet.

Az ellenzéki politikus veszélyesnek nevezte, hogy a "migránsmunkások" elveszik a magyarok munkáját, letörik a magyarok bérét és megbontják Magyarország kulturális egységét.

A Jobbik azt gondolja, hogy az ázsiai vendégmunkások betelepítése helyett a magyarok munkáját kell megbecsülni, a magyarok bérét kell megemelni - hangsúlyozta.

Ennek érdekében a kormányzatnak célzott bértámogatással kellene segítenie a kis- és közepes vállalkozások működését, valamint az akkumulátorgyárak és egyéb multinacionális vállalatok támogatása helyett a magyar emberek átképzésére kellene fordítani ezeket a forrásokat - fejtette ki.

Potocskáné Kőrösi Anita a sajtótájékoztatót Tabon, a Flextronics gyára előtt tartotta. A politikus úgy fogalmazott: a gyárban már évtizedek óta folyik a termelés, eleinte magyar munkavállalókkal, majd "azt vettük észre, hogy az előző években egy ukrán munkavállalói csoport dolgozott itt, most pedig a Fülöp-szigetekről érkeztek ide munkavállalók".

Hozzátette: ők a szállásukat és az étkezésüket is a munkáltatótól kapják, így előfordulhat, hogy összességében a magyar munkavállalók bére sokkal alacsonyabb.

"Orbán Viktor veszélyes tervének" következménye az is, hogy egyre több magyar fiatal gondolja úgy, hogy elhagyja az országot, Nyugaton fog boldogulni és ott alapít családot; ezt mindenképpen meg kell állítani - jelentette ki a Jobbik elnökhelyettese.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!