Jobbikos feljelentés a "kínai kamuküldemények" miatt

Belföld, 2024.04.24

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az elmúlt hónapokban tömegesen érkezett, meg nem rendelt "kínai kamuküldemények" miatt Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.

Szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a politikus elmondta: azért fordul napokon belül az ügyben a legfőbb ügyészhez, mert álláspontja szerint felveti a csalás gyanúját az ügy, hiszen a küldeményekkel nem csupán megtéveszthették a magyar polgárokat, hanem anyagi kárt is okozhattak nekik.

Hozzátette, "ebben a folyamatban a Magyar Posta is részt vesz" egyik leányvállalatán keresztül.

A politikus azt is jelezte: a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordul amiatt, hogy az említett cég partnereként megjelenik a magyarországi kazah tiszteletbeli konzul vállalkozása is.

Közölte: arra kéri a tárcát, hogy vizsgálják ki az ügyet, és szükség esetén vonják vissza a tiszteletbeli konzuli kinevezéshez korábban megadott minisztériumi hozzájárulást.

Abban a szociális piacgazdaságban, amiben mi, konzervatívok hiszünk, ilyen nem fordulhat elő, hiszen a fogyasztóknak, a magyar polgároknak jogaik vannak - fogalmazott a "kamuküldemények" ügyéről szólva Brenner Koloman.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!