Jogi lépéseket tesz Hadházy Ákos posztja miatt a Vért Vadászati Kft.

Belföld, 2024.04.16

Közleményben hívta fel arra a minden tényt és valóságalapot nélkülöző hadjáratra a Vért Vadászati Kft., amelyet Hadházy Ákos kezdeményezett, "majd bizonyos sajtóorgánumok ellenőrzés nélkül átvettek, tovább fokoztak".

"Cégünknek a Vért Vadászati Kft.-nek Magyarországon nem 8, hanem 48 ezer hektárnyi vadászterület áll rendelkezésére. Ezen belül az említett Alcsútdobozon található, Vérti Vadaskertben csaknem 1000 hektáros területen folyik vadgazdálkodás" - olvasható az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Jelenleg vizsgálatot folytatnak annak kiderítése érdekében, hogyan került Hadházy Ákos posztjai közé egy olyan fotó, amely szerint a cég honlapján 8 hektár szerepel, hiszen ez az adat nem felel meg a valóságnak.

"A magyarországi szabályozás értelmében ugyanis vadaskertet nagyvadak számára 500 hektár alatt nem is lehet létrehozni. Ezt a szabályozást feltételezhetően az állatorvos úr is ismeri. Amennyiben nem, ismét repülőre ülhetett volna, hogy megnézze fentről a területet, bizonyára még onnan is jól látszott volna a 8 hektár és az 1000 hektár közötti különbség" - tartalmazza a közlemény.

Hozzátették: ha pedig nem óhajtott üzemanyagra költeni, utána járhatott volna a nyilvánosan elérhető valós adatoknak, ha az olvasói hiteles tájékoztatása lett volna a célja. Vonatkozik ez a témát átvevő médiumokra is. "Mindezek tükrében vélhetően az influenszer-állatorvos szándékosan tért el a valós adatok közlésétől, csupán hergelés, negatív hangulatkeltés céljából. A Vért Vadászati Kft. minden esetben a jogszabályi, szabályozási előírásokat betartva, az állatokat kiemelkedően gondozva, és a vadgazdálkodás szempontjait is betartva működik" - írták.

Felszólítjuk Hadházy Ákost és mindazon sajtóorgánumokat, amelyek átvették és hozzátettek a hamis adatokon alapuló vádaskodáshoz, hogy a cikkeket, bejegyzéseket vonják vissza.

"A bocsánatkérésüket is szívesen fogadjuk. Mindeközben a szükséges jogi lépéseket megtettük" - zárul a cég közleménye.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!