Jövő év végére megújul a 8-as főút Litér és Balatonfüred közti szakasza

Belföld, 2021.02.04

Jövő év végére befejeződik  a veszprémi déli elkerülő út Litér és Balatonfüred közti 7,5 kilométer hosszú  szakaszának megújítása, 25 milliárd forintból - közölte a beruházás csütörtöki bejárása alkalmával tartott sajtótájékoztatón a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Nyul Zoltán elmondta, hogy a litéri és balatonfüredi csomópontok közti szakaszt négysávossá bővítik, a korábbi lámpás csomópontok helyett külön szintű csomópontokat alakítanak ki. A szakaszon kialakítanak két körforgalmat, korszerűsítik a burkolatot, a biztonságosabb közlekedés érdekében fizikailag is elválasztják az út két oldalát.

A balatonalmádi csomópont térségében terelőutat építettek a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében, amely az építkezés lezárultával is megmarad. A cél az, hogy az elkészült útszakaszokat folyamatosan adják át a közlekedőknek, szem előtt tartva, hogy 2023-ra, amikor Veszprém Európa Kulturális Fővárosa lesz, minden elem elkészüljön - fejtette ki.

Nyul Zoltán hozzátette: a beruházásnak köszönhetően gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz) szerint a beruházás mind a térség, mind az ország szempontjából jelentős, gazdaságilag és a turizmus szempontjából egyaránt.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) kiemelte, hogy a térségben évtizedek óta várják az elkerülő megépültét. Megjegyezte, hogy a 8-as és a 82-es út közötti szakasz megépülte jelentősen megkönnyíti majd a város két leglátogatottabb létesítménye, a Veszprém Aréna és a leendő uszoda megközelítését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!